2 thoughts on “

  1. Odd Tore Moen

    Hei,
    Er dett Holum i Leikanger?
    Er spesielt på jakt etter mine forfedrer der.
    Dei er omtala i Leikanger bygdebok II på Homum nr 132
    Jens Jensson Holum 104c
    Han var gift med Berte Olsdr Henjesand
    Henjum 754 i nevnte bygdebok.
    Dei fekk datter Anna (132d) i 1884.
    Ho er min oldemor og blei gift med Gjert Loven i Kaupanger.
    Har dere meir opplysninger/biete om Holum som kan vera av interesse for meg ?
    Holder på med slektsforskning

    Svar
  2. Rune Hauglund

    Hei.
    Nei dette bilete kan ikkje vere frå holum på grinde i Leikanger der Jens voks opp. Det er vist og ein plass kalla holum i fresvik men det kan eg ikkje bekrefta.
    Jens jenssen holum bygde hus i Holum (Heiter gjerne Hauglum i gamle papir) i ca1884. Huset står framleis og er i familiens sitt eige.
    Mi oldemor Johanne Jensdotter Holum er søster til di oldemor Anna. Ho gifta seg med Kristen Olsen Mobakken ifrå hafslo og han tok navnet Hauglund. Dei kjøpte gård på vikersund like i nerheita av hoppbakken men Johanna trivdes ikkje og dei flytta etter kort tid tilbake til sogn og overtok bruket i holum. Kristen og Johanna fekk 6 born. Olav Kristenson Hauglund(min bestefar) Borhild Liljedal Johannessen; Jens Liljedal; Aslaug Pedersen; Birgit Liljedal Kjellstad og Gudrun Liljedal Hauglund.
    Di oldemor hadde og ein bror. Ole Jensson Holum fødd i 1889. Vi kalla han Onkel Ole. Han emigrerte til USA og var soldat i US-Army. Han deltok i «den store krigen» som dei kalla det den gongen i frankrike og vart skada av gass og fekk øydelagt lungene sine. Han var krigsinvalid resten av livet. Han Besøkte oss i Holene på 1960 tallet men eg var for ung til å hukse han. Han reiste og til Hordnindal for å besøke slekta der.

    Svar

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *