Teaterstykket «Frå landevegen» – historietime i Leikanger kyrkje

Få med deg ein annleis historietime med Det Norske Teateret og stykket «Frå Landevegen».

Gjertrud Jynge

Gjertrud Jynge og musikar Espen Leite. Foto: Dag Jenssen / Det Norske Teatret

Søndag 8.november kan vi få med oss ei heilt spesiell teaterframsyning i Leikanger kyrkje. Denne kvelden vil lokal og nasjonal historie møtest nettopp her. Jakob Walnum var sokneprest i Leikanger frå 1884-1896. Han var ein entusiastisk og svært sosialt engasjert prest, kanskje mest kjend her i bygda for å ha etablert Sogns Barneheim.

Denne kvelden fortel tippoldebarnet hans, skodespelar Gjertrud Jynge gjennom song, musikk og bilete den nasjonale, men lite kjende historia om arbeidet hans med å redde dei stakkars små barna for Gud og tvangsfornorske taterfolket. For dette arbeidet vart han høgt æra i samtida, men langt meir omdiskutert i vår tid. Synet på kva som er rett og galt skiftar, og i år har både statsministeren og Kirkens Sosialteneste offentleg bede taterane om orsakining for den brutale fornorskingspolitikken staten og kyrkja stod bak heilt fram til vår tid.

Sogelaget har gitt støtte til arrangementet som Fylkesarkivet og soknerådet står bak. Vi ser på dette som ein viktig og annleis historietime, formidla på ein spesiell måte og på ein spesiell stad.
Velkomne !

Billettar kan tingast på Fylkesarkivet, epost: kjerstin.risnes@sfj.no eller kjøpast i kyrkja. Pris kr 100.

Følg med på Facebook for oppdateringar.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *